Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta. Himmelskt goda amerikanska pannkakor till brunch eller efterrätt.
Hacka valnötterna. Smält 2 msk smör och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.
Vispa i mjölk, gräddfil och det smälta smöret. Vispa sist i ägg och valnötter. Låt smeten svälla i kylen 10–15 min.
Kärna ur och skär äpplena i ca 1/2 cm tjocka ringar. Stek äppelringarna i smör ca 2 min på varje sida. Strö över socker och kanel.
Vispa ricottan så att den blir fluffig.
Stek små pannkakor i 3 msk smör på medelvärme ca 2 min på varje sida.
Ringla sirap över pannkakorna och strö över valnötter och kanel. Servera med äppelskivor och ricotta.