Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnötsmarsipan

Julgodis för den vuxna! Rostade valnötter får dra i rom och sedan blandas med den söta marsipanen. 

Valnötsmarsipan
Valnötsmarsipan
Valnötsmarsipan

Ingredienser

  • 400 gmarsipan
  • 4 påsarvalnötskärnor- (à 50 g)
  • 2 mskrom- mörk
  • 150 gchoklad- mörk (70 %)

Gör så här

  1. Rosta 150 g valnötter i omgångar i en torr varm stekpanna. Blanda  valnötter med rom. Låt nötterna dra i rommen ca 2 timmar. Låt rinna av och häll bort överbliven rom.

  2. Arbeta in valnötterna hela i marsipanen. Dela marsipanen i 2 bitar. Forma till 2 rullar, 2 ½ cm i diameter. Skär rullarna i 1 ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Låt torka i rumstemperatur 2-3 timmar.

  3. Dela chokladen i bitar. Smält den i vattenbad. Vänd marsipanbitarna  i chokladen och lägg dem på ett galler med bakplåtspapper under för att droppa av.

  4. Garnera varje bit med 1/2 valnöt innan chokladen stelnat. Låt stelna ca 1 timme i rumstemperatur. Förvara marsipanen i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?