Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glutenfritt. Ät ett knaprigt valnötsknäckebröd till frukost! Valnötter är inte bara smarriga de är också fulla av hälsosamt omega 3 som också finns i linfrö och rapsolja. Nyttigt och gott! Degen jäser i 1 ½ timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och sirapen.
Blanda alla de torra ingredienserna, förutom valnötterna, i en separat bunke.
Blanda sedan ner de torra ingredienserna med vattnet och blanda sist i valnötterna. Sätt plastfolie på bunken eller lägg på en bakduk. Låt degen jäsa 1 ½ timme i rumstemperatur.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord, dela upp degen i åtta bitar. Kavla ut bitarna till tunna kakor, cirka 3 millimeter tjocka. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar och grädda i omgångar mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
Recept från Mitt kök