Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnötsknäckebröd med mörk sirap

Glutenfritt. Ät ett knaprigt valnötsknäckebröd till frukost! Valnötter är inte bara smarriga de är också fulla av hälsosamt omega 3 som också finns i linfrö och rapsolja. Nyttigt och gott! Degen jäser i 1 ½ timme.

Valnötsknäckebröd med mörk sirap
Valnötsknäckebröd med mörk sirap
Valnötsknäckebröd med mörk sirap
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 20 gjäst
  • 5 dlvatten- kallt
  • 2 msksirap- mörk
  • 4,75 dlhavremjöl- eller mixade havregryn
  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1,5 dlbovetemjöl
  • 1,5 dlhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 2 mskpofibrer
  • 2 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 dlvalnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och sirapen.

  3. Blanda alla de torra ingredienserna, förutom valnötterna, i en separat bunke.

  4. Blanda sedan ner de torra ingredienserna med vattnet och blanda sist i valnötterna. Sätt plastfolie på bunken eller lägg på en bakduk. Låt degen jäsa 1 ½ timme i rumstemperatur.

  5. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord, dela upp degen i åtta bitar. Kavla ut bitarna till tunna kakor, cirka 3 millimeter tjocka. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar och grädda i omgångar mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök