Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smakrika, frasiga kex som är glutenfria. Utmärkta till hårdost som t ex Wrångebäcksost.
Sätt ugnen på 150°. Mixa valnötter och anis till grova smulor i en matberedare. Ta undan 1 dl till topping. Lägg rismjöl, och salt i matberedaren och mixa hastigt ihop.
Koka upp vattnet. Häll vattnet och olja snabbt genom tubröret medan matberedaren är i gång och mixa ihop till en nästan vit, grötigt, tjock deg.
Dela upp degen på två bakplåtspapper. Bred ut den riktigt tunt med en slickepott. Strö över den sparade valnötsmixen.
Grädda knäcket mitt i ugnen 50–60 min tills det har fått gyllene färg och torkat ordentligt.
Låt kallna på galler innan det bryts i bitar.