Här hittar du recept på en glutenfri mjölmix.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig och god nötkaka med underbart chokladtäcke. Hacka valnötter grovt och garnera kakan.
Valnötskaka: sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform, cirka 1 ½ liter, med mandelmjöl eller glutenfritt ströbröd.
Smält smöret och blanda med gräddfilen.
Blanda hasselnötsmjöl, mjölmix och bakpulver.
Vispa upp äggen och kokossockret till en fluffig smet.
Vänd ner de torra ingredienserna och smörblandningen växelvis i äggsmeten. Häll upp smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan vila i 5 minuter, vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna med formen på.
Chokladglasyr: hacka chokladen.
Värm grädde, smör och honung på medelvärme. Dra av från värmen och rör i chokladen, rör tills all choklad smält. Låt svalna ett par minuter. Glasera kakan.
Garnering: strö över valnötter över kakan.
Här hittar du recept på en glutenfri mjölmix.
Recept från Mitt kök