Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnötsgratinerade kotletter med ratatouille

Så här blir vanliga kotletter extra festfina.

Valnötsgratinerade kotletter med ratatouille
Valnötsgratinerade kotletter med ratatouille
Valnötsgratinerade kotletter med ratatouille

Ingredienser

  • 4fläskkotletter- eller kalvkotletter
  • 1 tsksalt
  • 2 krmpeppar
  • 10tomater- torra, soltorkade
  • 50 gvalnötskärnor
  • 3 msksmör
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 1 dlbasilika- hackad
  • 2 mskströbröd
  • 1 dlvitt vin- torrt

Gör så här

  1. Blötlägg de torkade tomaterna i varmt vatten ca 20 min. Krama dem torra och hacka dem.

  2. Rosta valnötterna några min i torr panna och grovhacka dem.

  3. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner valnötter, tomater, persilja, basilika, ströbröd, salt och peppar.

  4. Sätt ugnen på 200°. Krydda och stek kotletterna 2 min på varje sida.

  5. Lägg över dem i en ugnssäker form. Fördela tomathacket över, häll vinet vid sidan och efterstek mitt i ugnen ca 15 min.

Vad tyckte du om receptet?