Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Focaccia är lätt att baka. Här har jag smaksatt brödet mad valnötter och rosmarin. Degen ska vara lite kladdig när den jäst, tillsätt inte mer mjöl än den mängd som står i receptet.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör så att jästen löser sig.
Dela valnötterna något med händerna och stöt rosmarinen i en mortel. Tillsätt valnötter, rosmarin, olivolja, salt och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa i en timme.
Häll ut smeten i en smord långpanna, 35 × 25 centimeter. Tryck ut degen över hela långpannan med en mjölad hand och låt den jäsa i ytterligare 20-30 minuter. Ringla över olivolja och strö på flingsalt och rosmarin. Grädda brödet i 200 grader i 20-25 minuter. Låt brödet svalna på ett galler. Skär det i rutor.
Recept från Mitt kök