Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på valnötsflatbread med fikon och honungsrostade valnötter. Jättegoda att äta som de är, gärna med sallad till.
Grovkrossa valnötterna.
Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och tillsätt olja, salt, socker och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen smidig 5–10 min. Tillsätt valnötterna.
Låt jäsa under bakduk 25–30 min. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut till avlånga kakor, ca 15 x 25 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Topping: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär löken i tunna ringar. Skär fikonen i klyftor.
Bred över färskost. Fördela lök och fikon på pizzorna. Strö över ost.
Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min.
Valnötter: Rosta valnötterna med honung i en torr stekpanna.
Ta pizzorna ur ugnen. Strö över flingsalt, peppar, rucola och honungsrostade valnötter.