Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättserverade parfaiter i glas med oreo cookies och citron- och vaniljinkokta aprikoser.
Vispa grädden. Vispa äggulor, strösocker och sirap luftigt. Hacka valnötterna. Vänd ner nötter, grädde och likör i äggsmeten.
Krossa kakorna och varva med smeten i fryståliga portionsglas. Ställ dem i frysen minst 4 timmar.
Koka upp vatten, strösocker, vaniljstång och citronsaft i en kastrull.
Dela aprikoserna på mitten, kärna ur dem och lägg dem i lagen. Dra av kastrullen från plattan och blanda i citronskalet. Låt aprikoserna kallna. Skär dem i klyftor.
Valnötsbrittle: Koka en karamell av strösocker, råsocker och vatten. Pensla kanterna på kastrullen med kallt vatten några gånger under tiden. Tillsätt valnötterna när karamellen är ljusbrun och häll ut på en silikonmatta eller på ett bakplåtspapper på en plåt. Låt kallna och stelna och bryt sedan i bitar.
Temperera desserten ca 1 timme i kylen före servering.
Servera desserterna med aprikosklyftor och valnötsbrittle.