Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnötsbröd med rosmarin

Hembakat bröd är alltid lika populärt. Och inte alls krångligt eftersom det till största delen sköter sig självt. Det här nötbrödet är extra enkelt för det behöver bara jäsa en gång.

Valnötsbröd med rosmarin
Valnötsbröd med rosmarin
Valnötsbröd med rosmarin
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 1 tsksalt- rågad
  • 2 tskhonung
  • 3 mskolivolja
  • 100 gvalnötter- grovhackade
  • 2 mskrosmarin- färsk, hackad
  • 7 dlsiktat dinkelmjöl- eller vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet.

  2. Tillsätt salt, honung, olivolja, nötter och rosmarin. Tillsätt mjölet och arbeta kraftigt ihop till en ganska lös deg.

  3. Låt degen jäsa under duk cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.

  4. Stjälp upp degen på mjölat bord, den ska inte knådas. Dela degen i fyra delar. Forma dem till avlånga smala bröd och vrid dem som spiraler. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt och pudra över lite mjöl.

  5. Grädda bröden i mitten av ugnen 5 minuter. Stäng av värmen och fortsätt grädda på eftervärme cirka 12 minuter. Låt bröden svalna på galler utan duk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök