Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnötsbröd med äpple

Valnötsbröd med äpple är saftigt och gott tack vare äpplet. Hittar du inte nyttiga chiafrön kan de ersättas med linfrön.

Valnötsbröd med äppleValnötsbröd med äppleValnötsbröd med äpple
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dldinkelmjöl
  • 1 dlrågmjöl- fint
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 dlfiberhavregryn
  • 2 tskbikarbonat
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dlchiafrön
  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 1 dlvalnötter- grovhackade
  • 5 dlyoghurt- (3%)
  • 1 mskolivolja
  • 3 mskhonung
  • 1äpple- stort, syrligt, rivet

Garnering

  • 1äpple- litet
  • 8valnötter
  • vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt, honung, olja och äpple och blanda till en jämn smet.

  2. Klicka ut smeten i en avlång form, 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Lägg äppelskivor och valnötter på brödet och pudra över lite mjöl.

  3. Ställ formen på nedersta falsen och grädda ca 1 timme och 20 min till 98° innertemperatur. Täck eventuellt brödet med bakplåtspapper om valnötter och äpple får för mycket färg. Låt brödet vila i formen ca 5 min innan det stjälps upp och får kallna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?