Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Valnötsbröd med äpple är saftigt och gott tack vare äpplet. Hittar du inte nyttiga chiafrön kan de ersättas med linfrön.
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurt, honung, olja och äpple och blanda till en jämn smet.
Klicka ut smeten i en avlång form, 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Lägg äppelskivor och valnötter på brödet och pudra över lite mjöl.
Ställ formen på nedersta falsen och grädda ca 1 timme och 20 min till 98° innertemperatur. Täck eventuellt brödet med bakplåtspapper om valnötter och äpple får för mycket färg. Låt brödet vila i formen ca 5 min innan det stjälps upp och får kallna på galler under bakduk.