Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett läckert bröd med knapriga valnötter, farinsocker och ljus sirap. Gott med både hårda julostar och mjuka, krämiga ostar.
Smula ner jästen i en bunke eller degblandare. Häll i vattnet, smält smöret och blanda i.
Rör i salt, farinsocker, sirap, rågmjöl och valnötter.
Arbeta in lite i taget av vetemjölet till en smidig deg. Lägg på en bakduk eller sätt på plastfolie över bunken. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Forma degen till två runda bröd. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.
Pudra degen med lite vetemjöl. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut bröden och låt dem svalna på ett galler.
Recept från Mitt kök