Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnötsbröd


Ett gott och lättbakat valnötsbröd.

Valnötsbröd

Valnötsbröd

Valnötsbröd

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tsksalt
  • 5 dldinkelsikt
  • 6,5 dlrågsikt
  • 100 gvalnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (cirka 37 grader) i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt olja, salt, dinkelsikt och rågsikt. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin.

  2. Tillsätt valnötterna mot slutet. Jäs under bakduk cirka 1 timme.

  3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och forma till limpor. Lägg dem i två smorda brödformar.

  4. Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Pudra gärna lite mjöl över bröden. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter, på 200 grader. Låt kallna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök