Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett gott och lättbakat valnötsbröd.
Rör ut jästen med ljummet vatten (cirka 37 grader) i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt olja, salt, dinkelsikt och rågsikt. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin.
Tillsätt valnötterna mot slutet. Jäs under bakduk cirka 1 timme.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och forma till limpor. Lägg dem i två smorda brödformar.
Jäs utan bakduk cirka 1 timme. Pudra gärna lite mjöl över bröden. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter, på 200 grader. Låt kallna på galler under bakduk.
Recept från Mitt kök