Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Valnöts- och akaciadressing

Den här rätten bör göras på getosten Pouliny St Pierre enligt Sébastien Denie med tanke på smak, konsistens och form. Finns att köpa i speciella ostaffärer och saluhallar. Filodeg en mycket tunn och spröd deg finns i delikatessbutiker eller andra butiker med delikatessortiment. Vi föredrar att göra rätten med vårrulledeg som kan köpas i asiatiska butiker. Då räcker ett ark deg till varje ostbit. Används filodeg för man lägga två ark på varandra och pensla smält smör mellan arken.

Valnöts- och akaciadressing
Valnöts- och akaciadressing
Valnöts- och akaciadressing

Ingredienser

  • 6valnötter
  • 200 gpouliny st pierre- fransk getost
  • 4vårrulledeg- i ark, 21x21 cm
  • 40 gsmör- osaltat och smält

Valnöts- och akaciadressing

  • 2 mskakaciahonung- eller flytande honung
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskvalnötsolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmpeppar

Gör så här

  1. Doppa valnötterna 1/2 min i kokande vatten. Spola dem i kallt vatten och dra av skalet. Dela valnötterna. Blanda ingredienserna till dressingen.

  2. Skär den kylskåpskalla osten i 4 triangelformade bitar. Försök att skära osten i bitar som har samma form som den hela osten. Pensla arkens insida med smält smör. Arken torkar ganska fort. Lägg på osten och vik ihop till en triangelliknande strut. Jämna till triangelbasen med vass kniv, så att osttrianglarna sen kan stå upprätta på tallrikarna. Låt vila i kylskåp 2-3 tim eller längre.

  3. Hetta upp en stekpanna med beläggning. Stek osttrianglarna i 1 msk smör gyllenbruna runt om. Osten ska ha en mjuk konsistens inuti skalet och vara lagom rinnig när man sedan öppnar sitt ostpaket på tallriken.

  4. Arrangera blad av machesallad på tallrikar. Ringla över dressingen och lägg på valnötter. Ställ osttrianglarna på eller bredvid salladen. Servera gärna med en skiva rostad baguette.

Vad tyckte du om receptet?