Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna vallmoknäcket tillsammans med en bit god ost och hemlagad körsbärssylt
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla fröna och fiberhusk i en skål.
Koka upp vatten och olja. Häll vätskan över fröna och rör om.
Lägg massan mellan två bakplåtspapper och kavla ut tunt. Flytta över till en bakplåt, dra bort det översta papperet och jämna till kanterna med en kniv. Skåra upp och markera rektangulära bröd med en sporre eller med kniven. Strö över flingsalt
Grädda mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter. Brödet ska kännas torrt på ytan, det torkar något mer när det svalnar också.
Körsbärssylt: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Koka körsbären i vattnet i några minuter, tills det börjar mjukna. Rör i sötströ eller lättströ och rör om. Dra av kastrullen från plattan.
Lyft upp gelatinbladet och smält det direkt i den heta sylten. Rör om tills gelatinet smält helt och låt sylten svalna.
Recept från Mitt kök