Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vallmokex med vispad crème fraiche och forellrom

Vallmokex med vispad crème fraiche och forellrom är ett gott litet drinktilltugg. Kexen går utmärkt att baka flera dagar i förväg och frysa in.

Vallmokex med vispad crème fraiche och forellromVallmokex med vispad crème fraiche och forellromVallmokex med vispad crème fraiche och forellrom
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 dlkikärtsmjöl
  • 4,5 mskvallmofrön
  • 2 mskolivolja
  • 3 mskvatten- hett
  • 1 tskflingsalt

Topping

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tskchampagnevinäger
  • 100 gregnbågsrom

Garnering

  • lavendel- torkad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda kikärtsmjöl och vallmofrö. Tillsätt olja och vatten och arbeta ihop till en deg.

  2. Kavla ut degen mellan två ark bakplåtspapper. Dra bort det övre papperet och lägg det undre på en plåt. Stansa ut runda kex ur bottnen, ca 5 cm i diameter. Kavla ut "spillet" och ta ut fler kex.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna.

  4. Topping: Vispa crème fraiche med vinäger. Toppa kexen med crème fraiche och regnbågsrom och garnera med torkad lavendel.

Vad tyckte du om receptet?