Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt, honung och lite av degspadet. Häll på resten av degspadet och tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i cirka 30 minuter.
Dela degen i 3 lika stora delar och rulla dem till längder. Fläta ihop längderna och tryck ihop ändarna ordentligt.
Sätt ugnen på 225 grader. Låt brödet jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 40 min.
Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
Mosa osten i en skål. Finhacka salladslöken och lägg ner den i skålen. Skrubba citronen i hett vatten och riv skalet.
Tillsätt skalet, krossade valnötter och crème fraiche och rör ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
Recept från Mitt kök