Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vallmofläta

Vallmofläta
Vallmofläta
Vallmofläta
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 5 dlmjölk
  • 50 gjäst
  • 1,5 tsksalt
  • 1 mskhonung- flytande
  • 13 dlvetemjöl
  • 1 dlvallmofrön- blå

Pensling

  • 1ägg

Ädelost- och valnötsröra

  • 140 gädelost
  • 1salladslök
  • 0,5citron- rivet skal
  • 10valnötter- krossade
  • 2 dlcrème fraiche- 34 %
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och värm till 37 grader.

  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt, honung och lite av degspadet. Häll på resten av degspadet och tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i cirka 30 minuter.

  3. Dela degen i 3 lika stora delar och rulla dem till längder. Fläta ihop längderna och tryck ihop ändarna ordentligt.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Låt brödet jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 40 min.

  5. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

  6. Mosa osten i en skål. Finhacka salladslöken och lägg ner den i skålen. Skrubba citronen i hett vatten och riv skalet.

  7. Tillsätt skalet, krossade valnötter och crème fraiche och rör ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök