Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vaktelägg serverade med ramslöksmajonnäs på fullkornsbröd

Det här är en lite pysslig rätt med många komponenter. Mycket går att förbereda dagen före, vilket underlättar. 

Vaktelägg serverade med ramslöksmajonnäs  på fullkornsbröd
Vaktelägg serverade med ramslöksmajonnäs  på fullkornsbröd
Vaktelägg serverade med ramslöksmajonnäs  på fullkornsbröd
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4vaktelägg
  • 1 lvatten
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 skivafullkornsbröd- t ex danskt rågbröd

Ramslöksmajonnäs

  • 2äggulor
  • 0,5 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tskdijonsenap
  • 2,5 dlrapsolja- mild
  • 2 krmsalt
  • 0,5svartpeppar- nymald
  • 6ramslöksblad eller
  • 0,5gräslök- kruka

Garnering

  • ramslöksblomma

Gör så här

  1. Majonnäs: Vispa äggulor, vinäger och dijonsenap i en bunke.

  2. Tillsätt oljan försiktigt i en jämn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.

  3. Grovhacka ramslöken, mixa ner den med mixerstav i majonnäsen.

  4. Koka upp vatten med ättikan.

  5. Knäck äggen ett i taget i en kopp. Häll försiktigt ner ett ägg i taget i vattnet.

  6. Låt sjuda ca 2 min. Lyft upp äggen och kyl ner dem i kallt vatten.

  7. Skär fullkornsbrödet i små snibbar. Bred på majonnäsen och lägg på äggen. Garnera med ramslöksblomma.

Vad tyckte du om receptet?