Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor – grundrecept

Recept på enkel våffelsmet som ger klassiska frasvåfflor. Våfflorna blir frasiga och goda, precis som de ska vara. Servera dem gärna med sylt och vispad grädde eller något annat gott tillbehör. 

Våfflor – grundreceptVåfflor – grundreceptVåfflor – grundrecept
Recept på frasvåfflor. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 mskbakpulver
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 3 dlvatten

Tillbehör

  • jordgubbssylt
  • vispgrädde- lättvispad

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Vispa i vattnet och till sist det smälta smöret.

  2. Pensla eventuellt laggen med smör före gräddning. Grädda våfflor av smeten i våffeljärn tills de är frasiga och har fått fin färg.

  3. Servera våfflorna med sylt och lättvispad grädde. Uteslut sockret om våfflorna ska serveras med salt topping.

Vad tyckte du om receptet?

Andra goda våfflor: