Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Egen våffelsmet är enkelt att göra. Koka sylt är inte heller svårt. Blir det sylt över håller den två månader i kylen. Recept på våfflor med egen sylt.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.
Grädda våfflorna i våffeljärn och servera dem nygräddade med sylt och grädde.
Lägg bären i en kastrull. Halvera och skrapa ut fröna ur vaniljstången.
Lägg vaniljfrön och stång i kastrullen och låt koka utan lock ca 5 min.
Rör i sockret och koka sylten ca 2 min. Skumma väl och häll upp sylten i en burk.
Låt sylten kallna.