Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor – recept på våffelsmet och sylt

Egen våffelsmet är enkelt att göra. Koka sylt är inte heller svårt. Blir det sylt över håller den två månader i kylen. Recept på våfflor med egen sylt.

Våfflor – recept på våffelsmet och syltVåfflor – recept på våffelsmet och syltVåfflor – recept på våffelsmet och sylt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 4 dlvetemjöl- ( 240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 3,5 dlvatten

Sylt

  • 5 dlbär- frysta, blandade
  • 0,5vaniljstång
  • 1 dlsyltsocker

Tillbehör

  • grädde- vispad

Våfflor - våffelsmet

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.

  3. Grädda våfflorna i våffeljärn och servera dem nygräddade med sylt och grädde.

Sylt

  1. Lägg bären i en kastrull. Halvera och skrapa ut fröna ur vaniljstången.

  2. Lägg vaniljfrön och stång i kastrullen och låt koka utan lock ca 5 min.

  3. Rör i sockret och koka sylten ca 2 min. Skumma väl och häll upp sylten i en burk.

  4. Låt sylten kallna.

Vad tyckte du om receptet?