Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor med rödlök och sill

Matiga våfflor är perfekt vickningsmat. Äggröran går bra att göra dagen innan och förvaras i kylskåp. Fåfflorna passar också som förrätt.

Våfflor med rödlök och sill
Våfflor med rödlök och sill
Våfflor med rödlök och sill
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • våfflor- grundsmet, 1 sats
  • våfflor- grundsmet, 1 sats
  • 1 mskrödlök- finhackad
  • 1 mskgräslök- finhackad

Topping

  • 6 stägg
  • 3 mskgrädde
  • 1 tsksalt
  • peppar- lite
  • 1 mskgräslök- finhackad
  • matjessill- 1 burk
  • 1 dlgräddfil
  • gräslök

Gör så här

  1. Blanda ner rödlök och gräslök i smeten. Grädda våfflor.

  2. Vispa äggen. Tillsätt grädde, gräslök och salt.

  3. Smält smöret i en kastrull. Häll äggsmeten i kastrullen på svag värme. Rör hela tiden tills äggen stannat. Peppra en aning. Tag av kastrullen och låt äggröran svalna. Fördela äggröran på våfflorna och toppa med matjessill, gräddfil och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök