Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor med lax och pepparrot

Våfflor att servera som snittar med rökt lax och turkisk yoghurt. Laxens rökta smak passar till yoghurtens mjuka syrlighet. Räcker till 30 våffelsnittar eller 6 våfflor.

Våfflor med lax och pepparrot
Våfflor med lax och pepparrot
Våfflor med lax och pepparrot
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • våfflor- grundsmet, 1 sats
  • våfflor- grundsmet, 1 sats
  • 2 mskgräslök- finhackad

Topping

  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 4 strökt lax- skivor
  • 1 mskpepparrot- finriven
  • salt
  • peppar
  • 23 msklöjrom- eller stenbitsrom
  • citronskivor
  • dill

Gör så här

  1. Blanda ner den hackade gräslöken i smeten. Grädda våfflorna. Dela dem.

  2. Skär laxen i små bitar. Blanda den med yoghurt och pepparrot. Salta och peppra efter smak.

  3. Klicka ut en rågad tesked laxröra på våffelsnittarna.

  4. Garnera med löjrom, citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Grundrecept på våfflor hittar du här: