Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor med kanelgrädde och apelsin

Våfflor med kanelgrädde och apelsin tar lite längre tid att göra än vanliga våfflor eftersom smeten ska jäsa i 40 min. Men det är värt att vänta, våfflorna blir fantastiskt frasiga och goda och håller sig också knapriga mycket längre än våfflor bakade med bakpulver.

Våfflor med kanelgrädde och apelsin
Våfflor med kanelgrädde och apelsin
Våfflor med kanelgrädde och apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12 gjäst
  • 4 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 100 gsmör

Kanelgrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskflorsocker
  • 1 tskkanel- mald

Tillbehör

  • 2apelsiner

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken. Häll i mjölet och vispa till en klumpfri smet. Blanda i socker och salt. Låt smeten jäsa under bakduk ca 40 min.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Kanelgrädde: Vispa grädden fluffig med florsocker och kanel.

  4. Skala apelsinerna och skär bort det vita innerskalet. Skär apelsinerna i bitar.

  5. Blanda ner smöret i smeten och grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på ett galler. Servera de nygräddade våfflorna med kanelgrädde och apelsin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på klassiska våfflor hittar du här: