Recept på klassiska våfflor hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Våfflor med kanelgrädde och apelsin tar lite längre tid att göra än vanliga våfflor eftersom smeten ska jäsa i 40 min. Men det är värt att vänta, våfflorna blir fantastiskt frasiga och goda och håller sig också knapriga mycket längre än våfflor bakade med bakpulver.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken. Häll i mjölet och vispa till en klumpfri smet. Blanda i socker och salt. Låt smeten jäsa under bakduk ca 40 min.
Smält smöret och låt det svalna.
Kanelgrädde: Vispa grädden fluffig med florsocker och kanel.
Skala apelsinerna och skär bort det vita innerskalet. Skär apelsinerna i bitar.
Blanda ner smöret i smeten och grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på ett galler. Servera de nygräddade våfflorna med kanelgrädde och apelsin.
Recept på klassiska våfflor hittar du här: