Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor med jordnötssmör och äpple

Recept på våfflor med jordnötssmör och äpple. Gott och mättande mellanmål. Servera dem varma eller kalla på utflykten.

Våfflor med jordnötssmör och äppleVåfflor med jordnötssmör och äppleVåfflor med jordnötssmör och äpple
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 4 dlsodavatten- iskallt
  • 2ägg
  • 1,5 mskströsocker
  • 1 mskbakpulver
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • jordnötssmör
  • äpple- syrligt och krispigt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop mjöl och sodavatten. Dela äggen. Tillsätt äggulor, socker, bakpulver, salt och det smälta smöret i smeten. Låt stå ca 30 min.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten.

  3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Servera tillsammans med jordnötssmör och skivat äpple.

Vad tyckte du om receptet?