Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor med hjortronsylt

Underbart frasiga våfflor! Servera med vispad grädde och hemgjord hjortronsylt.

Våfflor med hjortronsyltVåfflor med hjortronsyltVåfflor med hjortronsylt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Våfflor

    • 2 dlmandelmjöl
    • 2 tskbakpulver
    • 0,5 mskfiberhusk
    • 1 krmsalt
    • 0,5 tskvaniljpulver
    • 0,5 tskkardemumma- mald
    • 2 dlkokosmjölk
    • 4ägg
    • smör- till gräddning

    Hjortronsylt

    • 225 ghjortron
    • 2 mskvatten
    • 0,5 dlsötströ

    Tillbehör

    • 3 dlgrädde

    Gör så här

    1. Våfflor: Blanda alla torra ingredienser i en skål.

    2. Tillsätt kokosmjölk och ägg och vispa till en jämn smet.

    3. Pensla ett våffeljärn med smör och grädda våfflor av smeten.

    4. Hjortronsylt: Koka upp hjortronen och vattnet och sjud 5 minuter.

    5. Tillsätt sötströ och koka upp. Låt svalna.

    6. Servera våfflorna med hjortronsylt och vispad grädde.

    Vad tyckte du om receptet?