Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Banan, bacon och lönnsirap. Låter det som en konstig kombo? Du kommer inte att bli besviken, vi lovar.
Smält 50 g smör och låt det svalna. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.
Tillbehör: Rosta valnötterna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna och grovhacka dem. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
Skala och skär bananerna på längden. Värm smör i en stekpanna och lägg ner bananerna. Stek tills ena sidan blir lite mjuk och gyllene.
Värm ett våffeljärn och pensla båda ytorna med 25 g smör. Grädda smeten till gyllene våfflor.
Toppa våfflorna med banan och bacon. Strö över valnötterna och ringla över lönnsirap. Servera våfflorna direkt.