Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor med ägg- och kaviarröra  

Våfflor med ägg- och kaviarröra passar bra till lunch eller som en lättare middag. Våfflorna på bilden är gräddade i ett amerikanskt våffeljärn, men det fungerar lika bra att använda ett traditionellt våffeljärn.

Våfflor med ägg- och kaviarröra  Våfflor med ägg- och kaviarröra  Våfflor med ägg- och kaviarröra  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 dlgrahamsmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tsksalt
  • 3,5 dlmineralvatten

Topping

  • 3ägg
  • 1 knippagräslök
  • 3 dlgräddfil
  • 1 dlsmörgåskaviar
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt. Häll i vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.

  2. Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det täcker och låt äggen koka upp. Sjud äggen ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten, skala och grovhacka dem. Strimla gräslöken. Blanda ägghack, gräslök, gräddfil och kaviar. Krydda med salt och peppar.

  3. Grädda våfflor av smeten. Toppa med ägg- och kaviarröra och servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?