Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor - grundrecept

Recept på enkel smet till våfflor. Säg den som inte älskar klassiska våfflor med sylt och grädde! Servera direkt eller låt dem svalna på galler, men bjud alltid våfflorna nygräddade!

Våfflor - grundreceptVåfflor - grundreceptVåfflor - grundrecept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 4 dldinkelmjöl- siktat eller vetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskbakpulver
  • 5 dlmjölk
  • 2ägg
  • smör- till pensling av våffeljärnet

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sist smöret.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.

  4. Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Recept på frasvåfflor 

Läs också: Glutenfria våfflor – enkelt recept 

Recept från Mitt kök