Läs också: Recept på frasvåfflor
Läs också: Glutenfria våfflor – enkelt recept
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på enkel smet till våfflor. Säg den som inte älskar klassiska våfflor med sylt och grädde! Servera direkt eller låt dem svalna på galler, men bjud alltid våfflorna nygräddade!
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop mjöl, salt, bakpulver och mjölk till en jämn smet. Rör ner äggen, ett i taget, och sist smöret.
Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.
Läs också: Glutenfria våfflor – enkelt recept
Recept från Mitt kök