Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosvåfflor, fruktsallad och ingefärskräm

Våfflor med exotiska smaker som ingefära och kokosrom. Kokosvåfflor med god fruktsallad och ingefärskräm.

Kokosvåfflor, fruktsallad och ingefärskrämKokosvåfflor, fruktsallad och ingefärskrämKokosvåfflor, fruktsallad och ingefärskräm
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 satsvåffelsmet- se grundrecept
  • 1 dlkokosflingor

Fruktsallad

  • 0,5galiamelon- (ca 400 g)
  • 2kiwi- gärna en gul och en grön
  • 12physalis
  • 100 ghallon
  • 1 mskmalibu (kokoslikör)- (kokosrom)

Ingefärskräm

  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 2 mskflorsocker
  • 1 mskingefära- färskriven

Gör så här

  1. Fruktsallad: Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skär kiwin i bitar. Skala och halvera physalisen. Blanda frukten med hallonen och häll över kokosrom. Låt salladen stå kallt ca 30 min.

  2. Ingefärskräm: Blanda yoghurten med florsocker och ingefära.

  3. Rosta kokosen i en torr, het stekpanna under omrörning tills den fått fin färg.

  4. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet.

  5. Tillsätt kokosen, men spara ca 1 msk till garnering.

  6. Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med fruktsallad och ingefärskräm. Strö över den sparade kokosen.

Vad tyckte du om receptet?