Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor, franska

Våfflorna läggs ihop två och två med smörkräm emellan. Franska våfflor är en variant på klassiska våfflor. Prova idag!

Våfflor, franska
Våfflor, franska
Våfflor, franska
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 200 gsmör- eller margarin
  • 4 dlvetemjöl
  • 6 mskvispgrädde
  • socker

Fyllning

  • 200 gsmör- eller margarin
  • 3,5 dlflorsocker
  • 2 stäggulor
  • 1 mskvaniljsocker

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden.

  2. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme. Kavla ut degen, inte för tunt.

  3. Sockra på degen och kavla med kruskavel. Ta ut rundlar och lägg på plåt med bakpapper.

  4. Grädda i ugn, 225 grader, 8 minuter och låt kallna. Rör ihop smör och florsocker pösigt. Tillsätt äggulor och vaniljsocker och rör ihop till en kräm.

  5. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. Förvara kallt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök