Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våffla med selleri, ramslök & dill


En matig våffla, som blir en hel måltid. Serveras gärna med en kall, god öl.

Våffla med selleri, ramslök & dill

Våffla med selleri, ramslök & dill

Våffla med selleri, ramslök & dill

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 60 gdinkelmjöl- (1 dl) grovmalet
  • 90 gvetemjöl- (1 1/2 dl)
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlvatten- kallt
  • 100 gkesella- (cirka 1 dl)
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1 msksmör- smält
  • 150 grotselleri- kokt eller jordärtskocka
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 tskramslök- torkad eller gräslök

Gör så här

  1. Tillsätt de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ned mjölk och vatten, lite i taget.

  2. Blanda ned kesella.

  3. Smält smöret och blanda ned i smeten. Riv den kokta sellerin ganska grovt på ett rivjärn.

  4. Rör ned sellerin i smeten tillsammans med dill och ramslök. Låt smeten vila en stund. Grädda sedan på medelhög värme 2-3 minuter.

  5. Servera gärna med lite tunt skuren kallrökt lax, en klick smetana/crème fraiche och valfri rom.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök