Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våffelwrap med räkor och caesardressing

Caesarvåffelwrap med räkor passar både som lunch och middag. Ägg i smeten ger inte lika frasiga men matiga och goda våfflor. 

Våffelwrap med räkor och caesardressing
Våffelwrap med räkor och caesardressing
Våffelwrap med räkor och caesardressing
Våffelwrap med räkor Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 5 dlmjölk
  • 2ägg

Caesardressing

  • 1vitlöksklyfta
  • 1ägg
  • 2sardellfiléer
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 tskworcestersås
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlparmesanost- riven
  • 2 krmsalt
  • 2 krmnymald svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1romansallad
  • 1rödlök- strimlad
  • 50 gparmesanost- hyvlad
  • 1 burkräkor- handskalade (350 g)

Gör så här

  1. Caesardressing: Skala vitlöken. Lägg alla ingredienser till dressingen i en hög mixerkanna. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den sakta uppåt medan den mixar. Krydda dressingen med salt och peppar.

  2. Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa i mjölk, ägg och smör.

  3. Grädda drygt 1 dl smet åt gången i ett hett våffeljärn tills våfflorna fått fin färg. Låt dem ligga på galler medan resten av smeten gräddas.

  4. Fördela sallad, lök, ost och räkor på våfflorna. Ringla över dressing och rulla ihop. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: