Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våffeltårta med saltkola och hallon

Recept på kokosvåffeltårta med saltkola och hallon. Våfflorna får en söt och tydlig kokossmak.

Våffeltårta med saltkola och hallon
Våffeltårta med saltkola och hallon
Våffeltårta med saltkola och hallon
Recept på kokosvåffeltårta med saltkola och hallon. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,5 dlkokosmjöl
  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 mskkokossocker
  • 2 tskbakpulver
  • 2 krmvaniljpulver- eller 1 tsk vaniljsocker
  • 2 mskkokosolja
  • 5 dlmjölk
  • 4ägg

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 burkkaramelliserad mjölk- 397 g, färdigkokt kolasås av kondenserad mjölk
  • 1 tskflingsalt
  • 250 ghallon- färska

Garnering

  • kokosflagor- rostade
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält kokosoljan. 

  2. Vispa ner mjölk, ägg och kokosolja i mjölblandningen. Låt smeten svälla ca 5 min.

  3. Grädda ca 6 våfflor av smeten i våffeljärn. Låt svalna. 

  4. Vispa grädden. Blanda kolasås och salt. Varva våfflor, kolasås, grädde och hallon. Överst på våffel-tårtan ska det vara grädde och hallon. Garnera med kokosflagor. Pudra över florsocker. 

Vad tyckte du om receptet?