Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Både sött och syrligt på samma gång. Lägg ihop tårtan strax före servering.
Lemon curd: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till 2 dl saft. Blanda och värm citronskal, -saft, socker och smör i en kastrull. Vispa ihop ägg och äggula.
Ta kastrullen från värmen. Häll äggblandningen i kastrullen och sjud försiktigt under vispning tills curden tjocknar. Sila. Ta upp gelatinbladet och låt smälta i curden. Låt svalna och sedan kallna i kylen.
Italiensk maräng: Koka vatten och socker till 110°. Vispa äggvitan till fast skum. Koka sockerlagen till 121°. Häll sockerlagen i äggvitan i en fin stråle och vispa kraftigt med elvisp. Sänk hastigheten och vispa tills marängsmeten svalnat. Fördela smeten i en spritspåse med rund tyll.
Våfflor till tårtan: Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa i ägg och först hälften av mjölken och sedan resten. Tillsätt smöret och vispa till en jämn smet. Låt smeten vila 10–15 min.
Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.
Varva våfflor och lemoncurd på ett fat. Spritsa maräng i toppar på den översta våfflan och bränn av med en brännare. Pudra eventuellt över florsocker och servera med vaniljglass.