Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våffeltårta med hallon-
grädde & färska bär


Svårt att motstå och rolig att dekorera.

Våffeltårta med hallon-
grädde & färska bär

Våffeltårta med hallon-
grädde & färska bär

Våffeltårta med hallon-
grädde & färska bär

Ann-Charlotte Fägerlind

Våfflor till tårtan:

  • 3 dlmjölk
  • 2ägg
  • 1,5 dlvatten- (eventuellt vichyvatten)
  • 240 gmjöl- (4 dl)
  • 0,75 tsksalt
  • 1 msksocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 mskpotatismjöl- g)
  • 1 krmkardemumma- eller äkta vaniljsocker (kan uteslutas)
  • 75 gsmör- smält

Fyllning:

  • 500 gbär- färska eller frukt efter säsong
  • 23 dlgrädde- vispad
  • 1 mskflorsocker
  • citronmeliss- eller mynta

Hallongrädde:

  • 150 ghallon
  • 88 gsocker- (1 dl)
  • 2gelatinblad
  • 2,5 dlgrädde

Gör så här

  1. Våfflorna: Vispa ägg och mjölk. Tillsätt vatten. För frasigare våfflor, ta vichyvatten. Blanda mjöl, salt, socker, kardemumma, potatismjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen lite i taget under vispning. Rör slutligen ned det smälta smöret. Låt svälla en stund. Gräddas på ganska hög värme. Smörj laggen innan gräddning. Lägg smörgåspapper mellan våfflorna och låt svalna något. Placera den första våfflan på ett tårtfat och börja sedan fylla tårtan.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

  3. Blanda hallon och socker i en kastrull. Koka några minuter på medelvärme.

  4. Passera hallonen genom en sil för att få bort kärnorna.

  5. Vispa grädden men inte för hårt. Lägg gelatinbladen i den ljumna hallonpurén och rör tills de smält.

  6. Blanda försiktigt ned lite grädde i hallonpurén. Rör sedan ned hallonblandningen i resterande grädde.

  7. Rör med en slickepott, tills blandningen blir homogen.

  8. Fyll gärna en spritspåse med grädden eller använd en spatel, när tårtan skall dekoreras och fyllas.

  9. Varva våfflor med grädde, hallongrädde och färska bär. Lägg gärna ett tunt lager grädde och sedan bären, då blir våfflorna mindre fuktiga. Toppa sedan översta våfflan med hallongrädde och rikligt med bär. Dekorera med lite florsocker och eventuellt citronmeliss eller mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök