Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våffeltårta med dulce de leche, fikon och pekannötter

Tänk på att tårtan bör göras strax innan den serveras. Här toppar vi den med blåbär, björnbär och fikon.

Våffeltårta med dulce de leche, fikon och pekannötterVåffeltårta med dulce de leche, fikon och pekannötterVåffeltårta med dulce de leche, fikon och pekannötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,75 dlvatten
  • 1,75 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1,25 tskhjorthornssalt
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 tskströsocker
  • 100 gsmör- + 25 g

Fyllning

  • 3 dlvispgrädde
  • 0,51 burkdulce de leche- (397 g)

Garnering

  • 125 gbjörnbär- färska
  • 125 gblåbär- färska
  • 2fikon- färska
  • 0,5 dlpekannötter
  • mynta

Gör så här

  1. Smält 100 g smör och låt det svalna. Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, socker, hjorthornssalt och salt. Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.

  2. Värm ett våffeljärn och pensla båda ytorna med 25 g smör. Grädda smeten till gyllene våfflor. Låt svalna.

  3. Fyllning: Vispa grädden. Bred dulce de leche på en våffla och

    grädde ovanpå. Fortsätt med resterande våfflor. Avsluta

    med grädde på toppen. Skär fikonen i klyftor och garnera tårtan med fikon, bär, nötter och mynta.

Vad tyckte du om receptet?