Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vacker vintersallad

Recept på vacker vintersallad. Servera medan rotsellerin fortfarande är ljummen.

Vacker vintersalladVacker vintersalladVacker vintersallad
Recept på vacker vintersallad. Foto: Christina Sundelin

Ingredienser

  • 800 grotselleri
  • 2 msksmör- rumsvarmt
  • 1 tskörtsalt
  • 1granatäpple
  • 3 dlkidneybönor- kokta
  • 1 krukabasilika

Senapsmajonnäs

  • 2äggulor
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2,5 dlrapsolja- kallpressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skala rotsellerin. Lägg den i en ugnssäker form. Smörj in den med smöret och krydda med salt. Tillaga i ugnen ca 1 1/2 timme. Ös smöret över rotsellerin ett par gånger under tiden.

  2. Senapsmajonnäs: Vispa ihop äggulor, senap och citronsaft. Tillsätt oljan, lite i taget, vispa kraftigt under tiden. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär rotsellerin i klyftor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Höj ugnsvärmen till 275° grill. Ställ in fatet högt upp i ugnen tills klyftorna fått fin färg, ca 5 min.

  4. Ta ut kärnorna ur granatäpplet och strö dem på sellerin tillsammans med de avrunna bönorna. Garnera med basilika. Servera med senapsmajonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Pia Hall