Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Utskuren kotlett med sötpotatis och rödlök

Den som bara får tag i kotlettrad med ben kan lätt själv skära den benfri. Skär med korta snitt tätt utmed benet eller be butiken om hjälp.

Utskuren kotlett med sötpotatis och rödlök
Utskuren kotlett med sötpotatis och rödlök
Utskuren kotlett med sötpotatis och rödlök

Ingredienser

  • 700 gkotlettrad- benfri
  • 800 gsötpotatis- tvättade
  • 4rödlökar- skalade
  • 4vitlökar- hela
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1,5 tsksalt
  • 4 krmsvartpeppar
  • 1 dlmango chutney

Garnering

  • chiliflakes
  • gourmetsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ta fram köttet ur kylen.

  2. Skär sötpotatisen i 4 bitar på längden, skär eventuellt ett ytligt rutmönster. Skär varje rödlök i 4 klyftor och skär av toppen på vitlökarna.

  3. Lägg sötpotatis och rödlök på en plåt. Häll på olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Rosta i övre delen av ugnen ca 10 minuter.

  4. Salta och peppra på köttet och fördela chutney över. Lägg kött och vitlök på plåten.

  5. Sänk värmen till 125° och sätt plåten mitt i ugnen. Baka ca 1 timme och 15 min eller tills köttets innertemperatur är 68° och grönsakerna är mjuka.

  6. Garnera gärna med chiliflakes och gourmetsalt.

Vad tyckte du om receptet?