Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Utökad caprese med skinka och linsröra

Solmogna tomater och mozzarella är en oemoståndlig kombination. En klassisk caprese smaksätts egentligen enbart med färsk basilika, men det här är en matigare variant med linsröra och lufttorkad skinka.

Utökad caprese med skinka och linsröraUtökad caprese med skinka och linsröraUtökad caprese med skinka och linsröra
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 storatomater- mogna
  • 2mozzarella
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald
  • 0,5 dlolivolja
  • rucolasallad- ett par nävar
  • 1 dlsvarta oliver
  • 150 gparmaskinka- cirka

Linsröra

  • 1 burklinser- 400 g
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krukabasilika
  • 4 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Linsröran: Skölj linserna och låt rinna av. Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  2. Skiva tomaterna och mozzarellan.

  3. Varva tomater och ost på ett stort fat.Strö på salt och dra några varv med pepparkvarnen. Ringla över olivolja.

  4. Toppa med rucola och oliver. Servera salladen tillsammans med parmaskinka och linsröra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök