Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Utbankad kyckling med mozzarella, gremolata och blomkålsris

LCHF. Om man vill kan man byta ut gremolatan i den här rätten mot till exempel pesto, recept hittar du här.

Utbankad kyckling med mozzarella, gremolata och blomkålsris
Utbankad kyckling med mozzarella, gremolata och blomkålsris
Utbankad kyckling med mozzarella, gremolata och blomkålsris
Foto: Joel Wåreus

Gremolata

  • 2citroner- finrivet skal
  • 5vitlöksklyftor
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 34 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar- malen

Blomkålsris

  • 1blomkålshuvud
  • 2 msksmör

Utbankad kyckling med mozzarella

  • 4kycklingbröst
  • 250 gmozzarella- (2 paket)
  • 20cocktailtomater- på kvist
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • smör- eller olivolja till stekning

Till garnering

  • bladblomkål

Gör så här

  1. Gremolata: Tvätta citronerna och riv skalet fint.

  2. Skala och hacka vitlöken fint. Hacka persiljan fint.

  3. Blanda allt i en skål tillsammans med oljan.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Blomkålsris: Koka upp lättsaltat vatten.

  6. Riv blomkålen och lägg i den i det kokande vattnet ett par minuter (spar bladen runt blomkålen och garnera med dem).

  7. Häll av vattnet och rör i smöret.

  8. Utbankad kyckling med mozzarella: Sätt ugnen på 225 grader.

  9. Lägg kycklingen på en plastskärbräda och banka ut den så att den blir platt, cirka 1 centimeter tjock. Stek kycklingen i smör eller olivolja, salta och peppra. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.

  10. Dela på ostarna och lägg en bit ost på varje kycklingfilé. Lägg cocktailtomaterna på plåten. Sätt in plåten i ugnen i 4-5 minuter tills osten precis smält. Vill man ha lite extra färg på osten så kan man bränna den med en gasolbrännare.

  11. Servering: Servera kycklingen med blomkålsriset, tomaterna och gremolatan. Garnera med blomkålsblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök