Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
LCHF. Om man vill kan man byta ut gremolatan i den här rätten mot till exempel pesto, recept hittar du här.
Gremolata: Tvätta citronerna och riv skalet fint.
Skala och hacka vitlöken fint. Hacka persiljan fint.
Blanda allt i en skål tillsammans med oljan.
Smaka av med salt och peppar.
Blomkålsris: Koka upp lättsaltat vatten.
Riv blomkålen och lägg i den i det kokande vattnet ett par minuter (spar bladen runt blomkålen och garnera med dem).
Häll av vattnet och rör i smöret.
Utbankad kyckling med mozzarella: Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg kycklingen på en plastskärbräda och banka ut den så att den blir platt, cirka 1 centimeter tjock. Stek kycklingen i smör eller olivolja, salta och peppra. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Dela på ostarna och lägg en bit ost på varje kycklingfilé. Lägg cocktailtomaterna på plåten. Sätt in plåten i ugnen i 4-5 minuter tills osten precis smält. Vill man ha lite extra färg på osten så kan man bränna den med en gasolbrännare.
Servering: Servera kycklingen med blomkålsriset, tomaterna och gremolatan. Garnera med blomkålsblad.
Recept från Mitt kök