Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett recept på en vacker apelsinkaka som är otroligt enkel att baka! Smaksätt gärna kakbottnen med rivet skal från 1 citron eller 1 msk vaniljsocker.
Smält smöret och låt det svalna. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten och skär dem i tunna skivor.
Koka upp sirapen i en panna. Lägg i apelsinskivorna och sjud dem mjuka, ca 10 min. Låt svalna ca 15 min. Ta upp skivorna och lägg dem i en smord form klädd med bakplåtspapper, 22 cm i diameter. Spara sirapen till serveringen.
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker 3–5 min. Vispa i mjöl, blandat med bakpulver, och smör. Blanda i mandelmjölet. Häll smeten över apelsinerna. Grädda i nedre delen av ugnen 45–60 min.
Vänd kakan upp och ner på ett fat och dra bort papperet. Låt kallna. Servera med den sparade sirapen.