Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en riktigt klassisk soppa - ungersk gulasch. Smakrik och mustig soppgryta, perfekt till kalla kvällar året runt.
Skala och hacka lök och vitlök. Torka köttbitarna med hushållspapper. Bryn dem i smör i en stekpanna så att det får fin färg runtom. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 1 minut. Rör i tomatpuré och paprikapulver och stek ytterligare ca 1 minut.
Lägg kött och lök i en gryta. Häll vattnet i stekpannan och låt koka upp. Häll vattnet i grytan. Tillsätt buljongtärningar, kummin och lagerblad. Sjud soppan med locket på glänt tills köttet börjar bli mört, ca 1 timme.
Skala och tärna potatisen. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Blanda ner potatis och paprika i soppan och sjud ytterligare ca 30 min. Krydda med peppar.
Servera soppan med en klick yoghurt, hackad persilja och bröd.