Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ungersk gulasch med yoghurt

Recept på en riktigt klassisk soppa - ungersk gulasch. Smakrik och mustig soppgryta, perfekt till kalla kvällar året runt.

Ungersk gulasch med yoghurtUngersk gulasch med yoghurtUngersk gulasch med yoghurt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 ggrytbitar av nöt
  • 1 storgul lök
  • 2 storavitlöksklyftor
  • 2 msksmör
  • 4 msktomatpuré
  • 2 tskpaprikapulver
  • 1,2 lvatten
  • 4köttbuljongtärningar
  • 1 tskkummin- hel, stött
  • 3lagerblad
  • 400 gpotatis
  • 2röda paprikor
  • 2 krmnymald svartpeppar

Tillbehör:

  • turkisk yoghurt
  • bladpersilja- hackad
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Torka köttbitarna med hushållspapper. Bryn dem i smör i en stekpanna så att det får fin färg runtom. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 1 minut. Rör i tomatpuré och paprikapulver och stek ytterligare ca 1 minut.

  2. Lägg kött och lök i en gryta. Häll vattnet i stekpannan och låt koka upp. Häll vattnet i grytan. Tillsätt buljongtärningar, kummin och lagerblad. Sjud soppan med locket på glänt tills köttet börjar bli mört, ca 1 timme.

  3. Skala och tärna potatisen. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Blanda ner potatis och paprika i soppan och sjud ytterligare ca 30 min. Krydda med peppar.

  4. Servera soppan med en klick yoghurt, hackad persilja och bröd.

Vad tyckte du om receptet?