Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rysk silltårta "Under pälsen"

Recept på den ryska silltårtan "Under pälsen". Den här maträtten gör många skeptiska, både på grund av namnet och ingredienserna. Men alla som smakat den blir glatt överraskade! Så krispig, så fräsch, och ändå – en silltårta!

Rysk silltårta "Under pälsen"
Rysk silltårta "Under pälsen"
Rysk silltårta "Under pälsen"
Recept på ryska silltårtan "under pälsen" och film som visar hur enkel den är att göra! Foto: Malin Turunen

Ingredienser

  • 4ägg- hårdkokta
  • 2morötter
  • 2 dlinlagda rödbetor- rivna
  • 2 förpmatjessill- à 200 g
  • 2 dlsmetana- eller creme fraiche

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Riv allt som ska rivas, hårdkokta ägg, morötter och inlagda rödbetor. Lägg i separata skålar. Häll av matjessillen.

  3. Ta fram ett fat och lägg ihop en tårta i lager. Börja med sillen, bred ut smetana över den och strö över morötter och sedan rödbetor.

  4. Avsluta med de rivna äggen.

Vad tyckte du om receptet?

Därför heter silltårtan "under pälsen"

-- Det var kocken och matkreatören Lena Söderström som bjöd mig på denna fantastiska rätt. Sedan dess lagar jag den vid alla högtider och några gånger till per år. Det är en perfekt sommarrätt!

Det rivna ägget symboliserar en minkpäls och under den kan olika goda grejor gömma sig. Den finns i ett otal varianter men här är min superenkla med få ingredienser.

Vill du variera den kan du till exempel lägga till rivet rött äpple, saltgurka eller kokt potatis. Om du är förberedd med kokta ägg behöver du inte ens en spis.

Servera den gärna som förrätt eller en del av sillbordet, eller som en lättare lunch med hårdbröd och lagrad ost till. En ljus lager passar perfekt till!