Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ulriksdals salsiccia går enklast att göra om man är två personer. En som matar på färs och en som tar emot och ser till att inte korven blir för hårt stoppad.
Lägg fjälstren i kallt vatten ca 1 timme. Skölj fjälstren genom att låta kallt vatten från kranen rinna igenom
Skär kött och späck i strimlor. Lägg i kylen.
Mal kött och späck i en köttkvarn. Blanda färsen med vin, pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Ställ smeten i kylen.
Trä upp fjälstret på korvhornet. Stoppa korven ganska löst till en 50 cm lång spiral eller gör mindre korvar. Knyt ihop ändarna med steksnöre. Låt korvarna ligga över natten i kylen.
Stek dem runt om tills de är genomstekta.