Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ulriksdals salsiccia

Ulriksdals salsiccia går enklast att göra om man är två personer. En som matar på färs och en som tar emot och ser till att inte korven blir för hårt stoppad.

Ulriksdals salsiccia
Ulriksdals salsiccia
Ulriksdals salsiccia
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 msvinfjälster
  • 1 kgfläsksida- utan svål
  • 125 gspäck
  • 0,5 dlvitt vin- torrt, iskallt
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 1 mskrosmarin- hackad
  • 2,5 tsksalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg fjälstren i kallt vatten ca 1 timme. Skölj fjälstren genom att låta kallt vatten från kranen rinna igenom

  2. Skär kött och späck i strimlor. Lägg i kylen.

  3. Mal kött och späck i en köttkvarn. Blanda färsen med vin, pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Ställ smeten i kylen.

  4. Trä upp fjälstret på korvhornet. Stoppa korven ganska löst till en 50 cm lång spiral eller gör mindre korvar. Knyt ihop ändarna med steksnöre. Låt korvarna ligga över natten i kylen.

  5. Stek dem runt om tills de är genomstekta.

Vad tyckte du om receptet?