Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ullabritts fisk i ugn

Den här rätten passar utmärkt med grön sparris och rårivna morötter. Servera gärna fisken med ett glas kall chablis.

Ullabritts fisk i ugnUllabritts fisk i ugnUllabritts fisk i ugn

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 burkkräftstjärtar i lag- (ca 340 g)
  • 1 tubmjukost med kräftsmak
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 2 mskhummerfond- konc
  • 1 dldill- finhackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 dlvästerbottensost- riven

Tillbehör

  • potatis- pressad
  • sparris
  • citronklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.

  2. Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill, salt och peppar. Fördela blandningen över fisken. Strö på osten. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min.

  3. Servera laxen med pressad potatis, sparris och citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?