Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnstekt tärnad potatis

Ugnstekt tärnad potatis
Ugnstekt tärnad potatis
Ugnstekt tärnad potatis
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 600800 gpotatis
  • 2 mskolivolja- eller rapsolja
  • salt- peppar
  • 1 kvistrosmarin

Gör så här

  1. Ugn: 225°, 20 minuter

  2. Skala och tärna eller skär potatisen i mindre bitar. Lägg dem i kallt vatten och skölj sedan av i durkslag. Torka av potatisen i ren kökshandduk och lägg sedan i ugnspanna.

  3. Ringla över oljan och rör runt bland potatisen med händerna. Salta och peppra lätt och strö över repade rosmarinbarr från en kvist. Stek i mitten av ugnen, cirka 20 minuter, tiden beror på hur stora potatisbitarna är. Rör om några gånger under stektiden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök