Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnstekt kycklingfilé med rosépepparglaze

Ugnstekt kycklingfilé med rosépepparglaze
Ugnstekt kycklingfilé med rosépepparglaze
Ugnstekt kycklingfilé med rosépepparglaze
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 4kycklingbröstfiléer
  • salt- peppar

Glaze

  • 0,5 dlmango- chutney
  • 1,5 tskrosépeppar
  • 1 krmchili explosion- Santa Maria, kryddkvarn
  • 1 msksmör- smält
  • 2hjärtsallad
  • 1sallad- typ kaskad
  • 1 knippadill
  • 1 krukakörvel
  • 8gröna sparrisar

Servera med

  • olja- vinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.

  2. Glaze: Blanda mangochutney med smulad rosépeppar, Chili explosion och smält smör i en skål.

  3. Pensla kycklingfiléerna med glazen. Ugnstek i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Dela kycklingfiléerna och servera med salladen.

  4. Sallad: Skölj och slunga salladen torr. Plocka dillvippor och körvelblad från kvistarna. Blanda sallad och örter. Hyvla sparrisen på mandolin eller med en vass potatisskalare och lägg överst på salladen. Servera med olja och vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök