Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnstekt kyckling med kornssallad

Ugnstekt kyckling med kornssallad
Ugnstekt kyckling med kornssallad
Ugnstekt kyckling med kornssallad
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1gårdskyckling- hel, cirka 1,3 kg
  • 2 msksmör
  • 1 tsksoja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrosmarin- eller timjan, hackad

Sås

  • 1,5 dlsky- cirka silad
  • 2 dlkycklingbuljong- av fond eller tärning
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingen längs med ryggbenet med en kraftig sax eller kniv. Fläk ut den så platt som möjligt med vingarna invikta under kycklingen. Lägg kycklingen på ett bakplåtspapper i en ugnspanna.

  2. Smält smöret och blanda med citronsaft, soja, salt, peppar och hackad rosmarin. Pensla kycklingen med blandningen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen, cirka 45 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad utan rosa inslag.

  3. Sila skyn från formen och blanda med kycklingbuljong i en kastrull och koka upp. Blanda ut majsstärkelsen i 2 msk kallt vatten och häll ner i skyn under omrörning. Låt sjuda 3 minuter. Smaka av. Servera med matkornssallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök