Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsstekta sötpotatisklyftor

Sötpotatis tar lika lång tid att tillaga som vanlig potatis men har en fuktigare konsistens och betydligt sötare smak.

Ugnsstekta sötpotatisklyftorUgnsstekta sötpotatisklyftorUgnsstekta sötpotatisklyftor
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3sötpotatisar- (à ca 300 g)
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Halvera och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt.

  2. Stek potatisklyftorna mitt i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?